מדעי הבריאות ומערכות רפואיות
המגמה נוסדה במדינת ישראל לפני 18 שנים ע"י נציגים מטעם הפקולטות לרפואה, חיל הרפואה ועמותת פרחי רפואה ופועלת כיום במספר מצומצם של בתי ספר ברחבי הארץ.
מטרת מסלול זה היא לקרב תלמידים למקצועות הרפואה והמחקר, לפתח חשיבה מדעית גבוהה ולהגדיל את מספר הסטודנטים הפונים ללימודי רפואה, מחקר רפואי סיעוד ומקצועות פארא-רפואיים.
בנוסף אנו רואים ערך עליון ביצירת שגרירים של בריאות וידע בקרב בני הנוער, ובכך להגדיל את המודעות לרפואה מונעת, אורח חיים בריא, וחשיבה מדעית בקרב בני הנוער, בקהילה ובחברה.
למי מיועדת המגמה?
לתלמידים בעלי יכולת לימודית גבוהה והישגים טובים המתעניינים בתחומי הבריאות, הרפואה והמחקר, ומאפשרת חוויה לימודית שיש בה התנסות אישית וקבוצתית מרתקת.
תנאי הקבלה למגמה
- עמידה בתנאי הקבלה לבתי הספר התיכוניים
- הישגים לימודיים וציון טוב מאוד בהתנהגות
- עמידה בהצלחה במבחן ובראיון אישי*
- ממוצע כללי של 85 ומעלה
- ציון ממוצע שנתי של 85 ומעלה במקצועות המדעים: ביולוגיה, פיסיקה וכימיה
- ציון 85 ומעלה במקצוע מתמטיקה בהקבצה א' ואנגלית בהקבצה א'/מואץ
* המבחן יתבסס על חשיבה מדעית-לוגית ועל ידע כללי. במבדק יינתן טקסט רפואי מדעי, ותיבדק ההתמודדות עם הבנה וניתוח מקרה רפואי, על בסיס המידע שניתן. אין צורך להתכונן למבחן. לאחר המבדק יערך ראיון אישי.
מגמת מדעי הבריאות מזכה את בוגריה ב-15 יח"ל:
- מדעי הבריאות – 5 יחידות עיוניות
- מערכות רפואיות – 5 יחידות: עבודת גמר המוגשת בכיתה יב' וכוללת בחינה בע"פ מול בוחן חיצוני.
- עבודת הגמר כוללת חקר עיוני של מצב בריאותי (מחלה), מפגש וראיונות של מטופלים וראיון עם רופא.
- שילוב המקורות מאפשר לתלמידים לבחון את המחלה דרך עיניהם של המטופלים והרופא ולקבל תמונה שלמה החורגת מקריאה בספר ביולוגיה/פיסיקה/כימיה – 5 יחידות
מה לומדים במגמה?
לימודי המגמה כוללים תחומים ממדעי הרפואה הבסיסיים: אנטומיה (מבנה מערכות בגוף), פיזיולוגיה (דרך פעולתן של מערכות אלו) וקליניקה, תחום העוסק במחלות ובמניעתן. במסגרת המגמה התלמידים מחויבים לעבור קורס מד"א (ניתן ומומלץ להתחיל את הקורס כבר בכיתה ט!!!) ולהתנדב במסגרות בריאות בקהילה; קופת חולים או מד"א.
איך לומדים במגמה?
הלמידה כוללת סיורים בבתי חולים ומכוני מחקר, הרצאות מרופאים מומחים ואנשי צוות בבתי החולים.